Pavlova.Nemzeti ételük.Megdolgoztunk vele,de nagyon finom lett.70 perces sütés,és a krém készítése és az ötletelés hogyan is legyen...Végül egy nagyon esztétikus süti lett belőle.Nagyon kiadós!
A hús belül van.Kívül gombás-hagymás-leveles tésztás bunda.A húst napokig pácolta Laci barbecuce szószban.Az elkészítési folyamatot lépésről-lépésre követtük a leírás szerint:)
Picit nem sült át a hús,ezt éreztük ezért az esztétikum mellett vontunk le magunktól pontot.
A torta végeredménye ez lett....Persze repedt.Volt gasztro-blogger aki javasolta a 100 fokon sütést és akkor nem reped.Hát mi a 180 fokon indul és 150 fokon sütést követtük ahogy Zé mondta a vlogjában.
És minden jól alakult.Az alsó tojásfehérjés massza porcukorral volt.A krém Eritritollal.A savanykás gyümölcsök jól kompenzálták az édes ízt!
A Hercegnő burgonyáról pár szót.Én rontottam el.Kimaradt a 2 tojás sárgája..na így olyan is lett.Pontlevonás szintén....Ízre finom volt nagyon!!!!
Levontuk a tapasztalatainkból amit le kell vonni....Nem volt egy egyszerű recept!!!Egyik sem!
És az elején így kezdtünk főzni:
Györgyi:"Ki veszi fel a fekete kötényt?"
-az a séf köténynek kikiálltott:)
Laci:-kapásból:"hát én!!!"
Györgyi:-így lett belőlem konyhalány😊
Élveztük a főzést.Sok-sok apró elem volt ami megbeszélést kívánt!
És a jó online vásárlás jól vizsgázott.Semmi nem hiányzott!!
A következő hét:
Nos azt beszéltük meg közösen picit titkolózunk.Mi már tudjuk!
De aki szeretne találgathat!
Jó lesz nagyon,izgalmas és most Laci konyhájában főzünk majd.Egy tanösvény látogatással spékeljük meg majd,mert a nagy evészet miatt a vacsora étkezés is kimarad ha ilyen mennyei ebédet fogyasztunk.Ma is így jártunk.
Ja igen és a délutáni Flat White kávé felért egy táplálkozással,olyan kiadós kávé!!!És Laci annyira profin készíti,mintha barista lenne.Hát....jó kis gasztró-randink volt.
L&Gy
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése